Move bewegingsschool voor kleuters

Move Bewegingsschool voor kleutersInfo
Voor wie?Kinderen van 3 tot en met 6 jaar
Wanneer?Vijftal zondagen van het jaar
Prijskaartje?€6 per keer
Interesse/info?info@mortselvolleyantwerpen.be

De jonge garde op het veld

Bij Move Bewegingsschool verwelkomt Mortsel Volley Antwerpen de jongste kinderen op het volleybalveld. Samen ontdekken ze deze nieuwe wereld op het veld. Bewegingsschool zet kinderen in beweging op een creatieve en ontspannende manier. 

Alle kinderen van 3 tot 6 jaar zijn welkom bij Move Bewegingsschool. Ondanks het leeftijdsverschil slaagt de club erin om iedereen op hetzelfde moment ongedwongen te doen bewegen. Op elke sessie staan gediplomeerde en gedreven begeleiders klaar om er samen in te vliegen. 

We nodigen mama’s of papa’s graag uit op het veld als het kind zich dan meer op zijn gemak voelt. Net zoals de kinderen dienen zij ook een trainingsbroek te dragen, want gezweet zal er worden!

Aan de slag met het Multimove project

Move Bewegingsschool staat onder leiding van het Multimove project van Sport Vlaanderen. Dit project zet zich in om de motorische ontwikkelingen van jonge kinderen te stimuleren met bewegingsactiviteiten. Het focust op 12 fundamentele bewegingsvaardigheden die de begeleiders hen aanleren. Zo worden ze voorbereid op een carrière als toekomstige (top?)sporter! 

Dit zijn alle 12 bewegingen: dribbelen, glijden, heffen en dragen, klimmen, roteren, slaan, springen en landen, trappen, trekken en duwen, vangen en werpen, wandelen en lopen, en zwaaien. Terwijl deze bewegingen worden aangeleerd, staat plezierbeleving bovenaan! 

Nieuwe generatie volleyballers op komst?

Naast het Multimove project wil Move Bewegingsschool de kinderen warm maken voor het volleybal. De club heeft aandacht voor het cognitieve leerproces van het kind door: 

  • samen te spelen; 
  • tactisch te leren denken; 
  • om te gaan met een spelstructuur;
  • te observeren wat andere kinderen doen. 

 

De begeleiders leren de kinderen om hun mindset in een ‘teamplayer modus’ te zetten om samen sterk op het veld te staan.

Prijskaartje van Move Bewegingsschool

De prijs per dag is 6 euro. Je kan betalen bij aankomst in de sporthal Den Drab. De prijs is inclusief een snackje achteraf.

Een paar keer per jaar organiseert Mortsel Volley Antwerpen sessies van Move Bewegingsschool. Deze data zullen tijdig aangekondigd worden op onze facebookpagina en op onze clubwebsite: www.mortselvolleyantwerpen.be. Je kan het ons ook vragen via jeugd@mortselvolleyantwerpen.be.